Jelger Staal

Omschrijving: Producer uit Groningen
File under: soundscapes/rapper-songwriter
Website: Jelger Staal op Soundcloud

Bio:

Er wordt niet veel geschreven over Jelger, vandaar dat hij bij deze zijn eigen biografie schrijft. Jelger vind het bevreemdend aandoen om in de derde persoon over zichzelf te schrijven. Wat kan hij hier aan doen? Nou, het plan is dat hij een zoetsappige hit met Marco Borsato scoort zodat hij vervolgens anderen over hem zal doen laten schrijven. Tot dan moet u het hier mee doen.

Alle gekheid op een zendmast: Jelger is éen van de zes zonen van Groninger volkszanger Ede Staal. Nadat hij op zijn zesde van zijn oudere acid-house minnende broer een keyboard en een tapedeck kreeg volgden een zee van cassettebandjes vol met kinderlijke branie, muziekcompilaties en pogingen tot eigen radioshows met broertje Jasper. Vanaf zijn zestiende begon hij met het smeden van experimentele geluidscomposities geïnspireerd door artiesten als Orbital, Monolake, Underworld en LTJ Bukem.

In zijn twintiger jaren arriveerde hiphop als nieuwe muzikale liefde, en fuseerde hij zijn liefde voor taal met rijmen op beats, als nieuwe discipline naast het maken van composities. Momenteel presenteert Jelger de radioshow Doowutyalike op Oogradio en de eclectische Stay Hungry podcast op TheFindMag. Jelger’s nummer voor de Biotape is een korte, dromerige, maar tevens dramatische meditatie op de vernietigende impact die de Spanjaarden hadden op de cultuur van de Azteken.

Media: